; kockmamman.blogg.se -

Fika med julkänsla

nov 13, 2018 / 0 kommentarer
Idag hade jag och min elev från kockskolan en liten stund över och vi bestämde oss för att testa en gemensam idé.
Pepparkakspaj 🤩
(null)


Till detta behövs:
3 dl krossade pepparkakor
1 dl havregryn
100 g smör
1/2 dl socker
4 normalstora äpplen
Kanel

Blanda pepparkakor, havregryn och smör till en smulig deg
Blanda de skivade äpplena med socker och kanel, lägg i en ugnsfast form och strö över smuldegen.
Grädda på 175 grader i ca 40 min
Låt svalna och servera ljummen med vaniljglass
Läs mer

Underbara choklad ❤️

nov 7, 2018 / 0 kommentarer
Testade ett nytt recept på jobbet idag och måste ju säga att det var något av det godaste jag bakat🤩
Hittade receptet på nätet men kände att det behövdes lite ändring och finjustering för att bli perfekt!

(null)


Browniebotten:

160 g smör
160 g mörk blockchoklad
200 g socker
4 ägg
1/2 dl mjöl
Lägg bakplåtspapper i en rund kakform och sätt på ugnen på 180 grader.
Smält smör och choklad över vattenbad
Blanda i socker och sedan ett ägg i taget.
Tillsätt till sist mjölet
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 25 min (kakan ska vara kladdig)
Ställ kakan kallt

Fudgetopping:
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
160 g mörk blockchoklad
100 g vit blockchoklad
100 g smör

Koka grädde, sirap och socker i ca 15 min.
Dra av kastrullen från plattan och blanda ner smör och choklad.
Rör om tills allt har smällt.
Häll toppingen på den kalla kakan (som fått ligga kvar i formen) och ställ kallt.
Dekorera med lite smällt vit choklad och servera ev med en klick grädde

Makalöst god tårta som smälter i munnen 😍
(null)

Läs mer

Fredag = panik-smörgåstårta

nov 2, 2018 / 0 kommentarer
Ikväll går flyttlasset för första fågelungen som ska flyga ur boet😍 och vad passar inte bättre än världens kanske godaste smörgåstårta då? För att fira... för att tröstäta... och för att bara känna hur livet går bra❤️

För att underlätta ett hastigt beslut om tårttillverkning använder jag mig ikväll av vanligt vitt formbröd som ALLTID går att få tag på.. här på landet brukar det vara svårt att hitta bra tårtbottnar, bara så där.

Fyllning:

En burk äkta majonnäs
3-5 dl creme fraiche
150 g kallrökt lax
2-3 burkar tonfisk i vatten
1 msk sirap
En pkt fryst dill
1  finhackad gul lök
Salt
Peppar

Mixa samman allt med stavmixer

Skär bort kanterna på formbrödet och lägg ut ett lager på serveringsfatet.
(null)


Bred på ett centimetertjockt lager (kanske mer om så önskas) fyllning och gör totalt 3 lager fyllning.
(null)

Det bästa med formbröd är att tårtan inte behöver förberedas dagen innan (ja smörgåstårta är ALLTID godast dagen efter😎) eftersom skivorna är tunna och fluffiga. Passar alltså bra till en paniktårta👌🏻 (vem har inte varit där liksom??)

Dekorera tårtan precis som du vill. Räkor är gott... gärna extra mycket räkor 😍
(null)

Läs mer