För att underlätta ett hastigt beslut om tårttillverkning använder jag mig ikväll av vanligt vitt formbröd som ALLTID går att få tag på.. här på landet brukar det vara svårt att hitta bra tårtbottnar, bara så där.
Fyllning:
En burk äkta majonnäs
3-5 dl creme fraiche
150 g kallrökt lax
2-3 burkar tonfisk i vatten
1 msk sirap
En pkt fryst dill
1 finhackad gul lök
Salt
Peppar
Mixa samman allt med stavmixer
Skär bort kanterna på formbrödet och lägg ut ett lager på serveringsfatet.
Bred på ett centimetertjockt lager (kanske mer om så önskas) fyllning och gör totalt 3 lager fyllning.
Det bästa med formbröd är att tårtan inte behöver förberedas dagen innan (ja smörgåstårta är ALLTID godast dagen efter😎) eftersom skivorna är tunna och fluffiga. Passar alltså bra till en paniktårta👌🏻 (vem har inte varit där liksom??)
Dekorera tårtan precis som du vill. Räkor är gott... gärna extra mycket räkor 😍